Τέλος τα δημοτικά τέλη στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα
Αυτόματα μέσω διασύνδεσης ΔΕΔΔΗΕ-Δήμων θα γίνεται η διακοπή χρεώσης δημοτικών τελών με την διακοπή ηλεκτροδότησης ενός ακινήτου. Μία απαιτηση πολλών ετών επιτέλους γίνεται πραγματικότητα.
Οι πολίτες θα απαλλάσσονται αυτομάτως πλέον από τα δημοτικά τέλη για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα αυτόματα, χωρίς να απαιτείται δήλωση στον δήμο, μέσω μιας νέας πλατφόρμας που στήνεται. Η νέα ρύθμιση προβλέπει ότι η διακοπή των δημοτικών τελών θα ισχύει από τη στιγμή που διακόπτεται η ηλεκτροδότηση του ακινήτου ικανοποιώντας απαίτηση της ΠΟΜΙΔΑ εδώ και χρόνια (καθώς όπως τα δημοτικά τέλη χρεώνονται από την ημέρα της ηλεκτροδότησης το αντίστοιχο θα πρέπει να γίνεται και κατά την διακοπή αυτής).
Πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων (κατοικιών, γραφείων, καταστημάτων, αποθηκών και υπόγειων χώρων στάθμευσης) συνεχίζουν να χρεώνονται δημοτικά τέλη νομίζοντας ότι εφόσον το ακίνητο δεν έχει ρεύμα και δεν εκδίδεται λογαριασμός, δεν υφίσταται υποχρέωση για δημοτικά τέλη, κάτι που δεν ισχύει.
Σήμερα, για να διακοπεί η χρέωση, ο ιδιοκτήτης πρέπει να υποβάλει δήλωση στον δήμο, που να περιλαμβάνει τη σχετική βεβαίωση από τον ΔΕΔΔΗΕ. Αν δεν το πράξει, οι δήμοι συνεχίζουν να επιβάλλουν τα τέλη, με αποτέλεσμα οι πολίτες να αντιμετωπίζουν υπερβολικές χρεώσεις και πρόστιμα χωρίς να το γνωρίζουν πολλές φορές. Το πρόβλημα είναι εντονότερο για τους ιδιοκτήτες κενών επαγγελματικών ακινήτων, καθώς τα δημοτικά τέλη σε αυτές τις περιπτώσεις είναι υψηλότερα, και τα πρόστιμα για μη καταβολή ενδέχεται να οδηγήσουν σε χρέη χιλιάδων ευρώ.
Αν έχετε ένα ακίνητο που δεν το χρησιμοποιείται μπορείτα να έχετε ρεύμα (για παράδειγμα για φωτισμό ασφαλείας, για κάμερες, για συναγερμό ή για οτιδήποτε άλλο είναι αναγκαίο) με την βοήθεια των φωτοβολταϊκών. Δείτε παρακάτω τιμές για αυτόνομα φωτοβολταϊκά πακέτα: